Samen groter worden om de kosten te drukken

Binnenkort sluiten we het hoofdstuk 2022 af. Voor veel sectoren is dat er een om snel te vergeten. Zeker voor de sector transport en logistiek. De opeenvolgende crisissen hebben de winstmarges flink gereduceerd of helemaal opgesoupeerd. Dat leidde tot flink wat faillissementen binnen de Belgische transportsector. Volgens Statbel is sinds begin 2022 het aantal faillissement met meer dan 50 procent toegenomen. Vooral kleinere spelers moeten de handdoek gooien. Nogmaals een bewijs dat de krachten bundelen en partnerships aangaan, de beste manier is in stormachtige tijden.

De Brexit, corona, het tekort aan grondstoffen, de wereldwijde leveringsproblemen, de hoge brandstofprijzen, de energiecrisis, het vinden van geschikt personeel, de nog altijd niet uitgeraasde inflatie en straks de loonindexering. Heel wat uitdagingen pakten en pakken nog altijd als dikke donkere wolken boven de transportsector. Voor veel kleinere bedrijven hebben al die opeenvolgende of samenvallende problemen fatale gevolgen. Winst maken zit er al lang niet meer in. Het hoofd boven water houden, lukt beetje bij beetje ook niet meer. Na een verwoede strijd de boeken neerleggen, is dan helaas de enige optie.

Het ziet er bovendien niet naar uit dat in 2023 de hemel helemaal zal opklaren boven de sector. De loonindexering komt er snel aan. Het Instituut voor Wegtransport en Logistiek België (ITLB) verwacht dat de aankoopprijs en de onderhoudskosten van voertuigen in 2023 sterk zullen stijgen. De afschrijfkosten voor vrachtwagens zullen met 25% stijgen. Wie denkt aan financieringen zal 16% meer moeten betalen. Daarnaast worden de verzekeringen 9% duurder.

Samen de problemen aanpakken, is de oplossing. Hoe groter hoe beter je de kosten kan aanpakken en hoe ruimer het klantenbestand kan worden. Om partnerschappen te creëren, biedt TransDirect zijn diensten aan. We helpen kostenfactoren doen verdwijnen. Zowel op administratief, financieel, juridisch als verkoopvlak.

Deel dit op

Similar Articles

No items found.