Jonge starter ziet groeikansen ondanks problemen in wegtransport

Devriendt combineerde in het verleden zijn studies KMO-management met een betrekking bij een transportbedrijf. Door zijn opgedane ervaring besloot hij na zijn studies met TransDirect een eigen transportonderneming in het leven te roepen. In het debuutjaar boekte het Kortrijkse expeditiebedrijf meteen een omzet van 400.000 euro.

Charters

TransDirect doet beroep op eigen rijders. “We verzamelen charters - chauffeurs die een eigen vrachtwagen bezitten - in een internationaal netwerk en verkopen die capaciteit aan onze klanten”, verklaart Gilles Devriendt. TransDirect vervoert industriële producten zoals conserven, verpakking en metalen naar bestemmingen in de Benelux en Duitsland. “Het voordeel van met charters te werken, is dat de motivatie bij de chauffeurs hoog ligt. Ze fungeren als zelfstandige, maar kunnen tegelijkertijd bogen op een planningsafdeling die hen ook bijstaat bij eventuele problemen.”

Ondanks de gekende uitdagingen binnen het wegvervoer, zoals het chauffeurstekort, wachttijd voor nieuwe vrachtwagens en torenhoge dieselprijzen, ziet Devriendt met Transdirect nog groeipotentieel in 2022. “De doelstelling voor volgend jaar is 1,5 miljoen euro omzet halen en 5.000 transporten uitvoeren.”

Prijsstijging

De ondernemer verwijst naar de prijsstijgingen door de capaciteitsproblemen in de transportsector. “Prijsstijgingen van 10 tot 15% zijn hierbij zeker geen uitzondering. De tariefaanpassingen waren dan ook broodnodig om de hogere kosten te dragen, maar ook om ademruimte te geven aan de transportbedrijven, de chauffeurs en het kantoorpersoneel”, besluit Devriendt.

Bron: https://www.flows.be/transport/jonge-starter-ziet-groeikansen-ondanks-problemen-wegtransport

Yannick De Spiegeleir

Deel dit op

Similar Articles

No items found.