Een sector met jobs in overvloed

Het aantal mensen dat aan de slag is in de sector transport en logistiek blijft groeien. Het bewijs dat die futureproof is en aantrekkelijk blijft. Daar draagt TransDirect zijn steentje toe bij. Als moderne en ambitieuze start-up drukt het zijn stempel op de sector. Groeien en partners laten meegroeien is het motto van TransDirect.

De sector transport en logistiek voorzag eind vorig jaar 193.321 personen van een job. Dat geeft de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid aan. Een jaar geleden waren er dat 186.290. De coronacrisis heeft de opmars dus geen halt kunnen toeroepen. ‘T&L’ blijft een sector die zich telkens opnieuw heruitvindt en nieuwe mensen zoekt.

Nieuwe mensen vinden, is echter niet evident. In november 2022 telde de VDAB-website ruim 28.000 vacatures die je kon linken aan transport en logistiek. Het knelpuntberoepenlijstje van dit jaar bevat vijftien functies binnen de sector transport en logistiek. Een zwaar statistisch knelpuntberoep in de categorie ‘bestuurders in het wegtransport’ is nog altijd ‘bestuurder trekker-oplegger’. Positief alvast is dat bij de start van het nieuwe schooljaar in september 300 leerlingen de opleiding vrachtwagenchauffeur zijn gestart. Ook positief is het aantal voertuigen van ondernemingen in het beroepsgoederenvervoer. In 2022 is dat met 6,4% toegenomen in vergelijking met vorig jaar. In totaal gaat het volgens de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer om 81.131 motorvoertuigen in 2022.

Deel dit op

Similar Articles

No items found.